divendres, 14 de juny del 2013

Recomane: Estellés per Alabajos


Us adjunte la nota de premsa que he rebut sobre la presentació de l'espectacle de Pau Alabajos sobre el «Mural del País Valencià» de Vicent Andrés Estellés



València (14 - juny – 2013).- El cantautor valencià Pau Alabajos presentará demà dissabte 15 de juny un nou espectacle musical basat en el poemari de Vicent Andrés Estellés 'Mural del País Valencià'. L'estrena-presentació tindrà lloc en l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València (c/ Beat Gaspar Bono), a les 22.30h.
Es tracta d'un espectacle de caràcter intimista que pretén donar a conéixer alguns dels versos més destacats d'aquest insigne autor de les lletres valencianes, figura clau i poeta de referència de tants escriptors i músics. Acompanyat d'un pianista clàssic, Alabajos recitarà una selecció de poemes que formen part del 'Mural del País Valencià', l'extens poemari que l'autor de Burjassot va escriure al final de la seua vida i que consta com un llegat literari encara poc conegut pel gran públic.
Quan es compleixen 20 anys de la desaparició de Vicent Andrés Estellés, Pau Alabajos li ret homenatge amb una antologia de versos que combinen la força i la militància identitària de textos com 'Declaració de Principis' o 'Valencians que han traït el nostre poble', amb l'intimisme i la delicadesa de versos com 'Sonata d'Isabel' o 'A la meua dona'.
El concepte i el format d'aquest espectacle guarda una relació de complicitat directa amb el cèlebre disc que Ovidi Montllor va dedicar a altre poemari estellesià, 'Coral Romput', un treball que va enregistrar a finals dels anys 70 acompanyat pel guitarrista Toti Soler i que figura entre els discos més celebrats de la música en valencià.
Durant l'espectacle, Pau Alabajos recitarà una quinzena de poemes acompanyant-se al piano per Francesc Gamon, col·laborador habitual d'Alabajos, interpretarà peces clàssiques de compositors clàssics (W. A. Mozart, J. S. Bach o L. V. Beethoven), combinades amb obres contemporànies i improvisacions lliures.


Un llibre-disc
Aquest nou espectacle s'acompanya d'un llibre-disc que ha sigut editat per la discogràfica castellonenca Metrònom Bureo i que inclou l'enregistrament sonor dels poemes (amb veu de Pau Alabajos i interpretacions pianístiques d'Stefanos Spanopoulos), la transcripció dels versos d'Estellés, i un text del musicòleg valencià Josep Vicent Frechina que analitza la importància del 'Mural' en la reconstrucció de la identitat valenciana. Amb un centenar de pàgines, el llibre té una presència i disseny molt acurats i pretén romandre com a testimoni d'un projecte en el qual Pau Alabajos i els seus col·laboradors han estat treballant durant més d'un any.


Entrades a la venda
Les entrades estan a la venda en www.notikumi.com, www.ticketea.com i a les taquilles del Jardí Botànic. El seu preu és de 10 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada